נסענו להודו וחשבנו שאולי אפשר לגדל תה גם בארץ

שדות התה נראים כגנים יפניים
שדות התה נראים כגנים יפניים
נסענו להודו ארבעה בעלי משתלות. מתוחם שני אגרונומים ,אחד חקלאי בעל ניסיון של למעלה מ20 שנה,ואחרון חביב אחד מהדור השני. שאלנו את עצמנו האם ניתן לגדל תה בארץ.

הביקור שלנו היה באזור מונאר בשרשרת ההרים שנקראת KANAN DEEVAN HILLS ששיכים למדינת קראלה בדרום הודו .שם על הגבעות בשיפועים של עד 45 מעלות גדלים להם שיחי התה
שיח התה הוא ירוק עד עם תוכלת חיים של קרוב ל-100 שנה.דרך אגב הקמליה מאותה משפחה.
את שיחי התה הראשונים להודו הכניסו הבריטים מתי שהוא לקראת סוף המאה ה-18
גידול תה בארצות המוצא שלו סין ובורמה הולך אלפי שנים אחורה.
כיום היצרנית הגדולה בעולם של תה היא סין עם כ35% מהכמות העולמית והודו אחריה עם כ 23% מהיבול העולמי
לשתיל של תה לוקח 12-15 חדשים במשתלה להיות מוכן לשתילה. כ 1300 שתילים לדונם.
קטיף עלי התה הוא חלק מקצועי ביותר. הקטיף נעשה באינטרולים של 8-15 יום
באזור שאנחנו ביקרנו קוטפים קבוצה של 3 עלים צעירים ביחד עם ניצן חדש.
תקופת הקטיף העיקרית היא אמצע אפריל עד יוני ותקופה שניה ספטמבר עד נובמבר יש עוד שני קטיפי משנה שאנחנו ראינו אחד מהם.הקטיף עצמו שראינו היה ידני העלים עצמם חסרי ריח וטעם .הטעם והריח נוצרים בשלב עיבוד התה בתהליכי החמצון .עלי התה שמגיעים מהשדה עוברים תהליך ראשוני של הזרמת אוויר תהליך שעוזר בהוצאת הלחות מהעלים האנזימים הופכים לפעילים ורמות הפרוטאינים חומצות האמיניות והסוכרים עולות כך העלים הופכים מצומקים תהליך זה לוקח 12-16 שעות אחריו מגיע תהליך החמצון שנעשה בתופי חמצון מיוחדים במשך 60-90 דקות.
אחרי החמצון מגיע שלב הייבוש שמטרתו לשמור על המחמצנים ולהיפתר מהלחות של העלים.10-25 דקות לוקח התהליך תלוי במכונות.
התה הירוק פחות מעובד מהתה השחור הוא נחשף מהר לטמפ גבוהות שמעשירות אותו בנוגדי חמצון והופכות אותו לעשיר ביתרונות רפואיים.

גיזום מאסיבי של השיחים נעשה אחת ל4-5 שנים גיזום שגורם לשיח להישאר בגובה של – 50-80 סמ
באזור מונאר יש 85000 דונם של שדות תה כדי לתת לשיחי התה מנה מסוימת של צל נשתלו בשדות שתילים של גרבילאה רובוסטה
העצים עוזרים גם לאיורור הקרקע בעומקים גדולים ולשחרר שם חנקן
התה דורש אדמות עשירות בחומר אורגני.
באזור בו גדל התה יורדים כ3000 -5000 ממ גשם בשנה החודשים הגשומים ביותר הם יוני יולי ואוגוסט אז יורדיםכ- 600 ממ גשם בחדש.
ההודים אומרים שאם אתה מקורר תה יחמם אותך
אם אתה עם חום תה יקרר אותך
אם אתה מצוברח תה יעודד אותך
אם אתה נרגש תה ירגיע אותך
מאות מאמרים נכתבו על התועלת הרפואית של התה
אבל מה שעושה אותו המשקה ששותים אותו הכי הרבה אחרי מים זה הטעם הנעים ביחד עם אפקט הרוגע שהוא משרה אודות לחומצות אמיניות מיוחדות שנמצאות רק בעלי התה
טוב אז המסקנות שלנו לא יגדל תה בארץ אבל אנחנו ממליצים לכולם לבקר במונאר ולראות את היופי האדיר של השדות האלו.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *